Guide: Hvordan velge en dildo

Guide: Slik velger du en dildo

Det å velge en dildo kan være veldig overveldende. I utgangspunktet er det et spørsmål om preferanser i forhold til mange forskjellige ting. Dildoer kommer i mange farger, materialer, former, størrelser, stiler og teksturer.

Materialer

Flertallet av dildoer er laget av følgende materialer: Cyberskin, gelé eller elastomer, metall, silikon, tre eller akryl eller glass. Som med alle andre sexleketøy er det fordeler og ulemper til hvert materiale. Derfor er det slik at jo mer du vet, jo større sannsynlighet er det for at du vil velge den rette dildoen for ditt vedkommende.

Akryl

Et hardt og slitesterkt plastliknende materiale som kalles aktyrl. Er som regel gjennomsiktig og ser ut som glass. Materialet er veldig stertk og er nesten uslitelig. Mange foretrekker akryl fordi det er rimeligere enn glass og er heller ikke porøst, noe som gjør det enkelt å rengjøre.

Cyberskin

Cyberskin er en blanding av silikon og plast, som resulterer i den mest realistiske hudfølelsen du kan skaffe en dildo i. Dette materialet blir varmt ved bruk – noe som også er ganske likt hva som skjer med en ekte penis under penetrasjon. Cyberskin viktigste ulempe er at det er porøst. Noe som gjør at det er vanskelig å rengjøre og desinfisere. Hvis dildoen ikke blir tatt vare på vil den bli klissete og miste sin realistiske følelse.

Glass

Hvis du er ute etter noe hardt, så er glass et utmerket alternativ. De fleste glass dildoer er ikke veldig store, noe som er en ganske god fordel. Glassdildoer er lett å rengjøre og varer i lang tid fordi de ikke er porøse. De er også utmerket for temperatur-lek da de kan kjøles ned og varmes opp akkurat slik du ønsker det uten at det skader dildoen.

Gelé

Jelly-dildoer er laget av et fleksibelt gummimateriale og er seigere og heller ikke så glatt som silikon. De er også porøse, noe som gjør dem vanskeligere å rengjøre og desinfisere.

Silikon

Dildoer laget av silikon er de som er mest populære på grunn av silikonets fleksibilitet og evne til raskt å tilpasse seg kroppstemperatur.

Basix Flesh liten dildo. Foto: kondomeriet

Silikondildoer kommer i mange størrelser og fasonger. Noen av dem er glatte og har et utseende som ikke likner “the real thing” overhodet, mens andre, som de som kalles “realistiske dildoer”, ser mer ut som peniser. Dildoer kan komme med nupper for ekstra nytelse.

Håndholdte dildoer er designet for å brukes for vanlig vaginal penetrering (såkalt “solo-lek”) (spesielt G-punkt-stimulering) eller for folk som liker penetrasjon, men ikke er interessert i å bruke en strap-on.

Form på dildoen

Buede dildoer er utmerket for G-punktsstimulering. Hvis dildoen har nupper kan den være for stor og ubehagelig for anal-lek siden anus er mye mer følsom enn vagina.

Doble dildoer tillate begge partnere å bli penetrert samtidig. Doblet tosidige dildoer kan brukes med eller uten en strap-on.

Størrelse

Dildoens størrelse er svært viktig. Hvis den er for liten vil den ikke treffe riktig sted. Hvis det er for stor, kan det være for skremmende og du vil sannsynligvis ikke bruke den over en lengre periode. En enkel måte å måle hvilken størrelse på dildoen du synes passer best for deg er å vurdere en partners penis eller et leketøy som har fungert bra i det siste. Men siden selv de mest erfarne penisene blir fastere og mykere under sex er det bare et grovt anslag vi har med å gjøre.

Hvis du fremdeles er usikker på hvilken størrelse kan fungere for deg, bør du vurdere hvor mange fingre du kan klare å sette inn i deg selv eller din partner.

Nå som vet mer om dildoer bør du klare å finne en som treffer ditt behov i boksen under her!

[table id=2 /]

.
Powered by WordPress | Skjult kamera