Hvordan få mer sex i forholdet?

Sex er en viktig og ganske elementær ting i et forhold mellom 2 personer. Når man er nyforelsket så er det normalt vanlig med hyppig sex, men etterhvert som tiden går og forelskelsen går over i kjærlighet så kan det være vanskelig å bevare den regelmessige sexen. Det kan være at man får barn eller at spenningen går litt ut av forholdet. Det er ekstremt viktig at man tar grep når dette oppstår for hvis ikke så kan man oppleve at en ikke er fornøyd og forsøker å få sine behov oppfylt andre steder.

Derfor har vi laget en liste over ting du kan gjøre for piffe opp og ting du ikke må gjøre hvis du ønsker mer sex i ditt parforhold! Husk at det kan være medisinke årsaker til at noen ikke føler på sexlyst. Hvis man mistenker at det er medisinke årsaker så kan man ta en prat med sin fastlege for å få tatt noen blodprøver for å finne ut hva som kan være årsaken!

Dette må du ikke gjøre når du syntes det er for lite sex i forholdet: 

Ikke bli sur!

Sex handler om lyst og hvis man blir sinna fordi den ene parten ikke har lyst så kan man gjøre sex til en svært negativ opplevelse for begge parter. Parten som ikke har lyst får dårlig samvittighet fordi de ikke klarer å dekke inn den andre partneren sine behover. Parten som ikke får sex blir sinna fordi de føler at den andre parten «ikke gidder» å ha sex. Hvis man i tillegg blir sinna så vil begge parter unngå situasjonen rundt sex, man øker dermed sjansen for at det blir mye mindre sex. 

Unngå å mase!

Ingen liker at noen maser og hvis man maser så er sjansen stor at den parten som ikke har lyst bare vil få mer avsmak på sex. Det betyr ikke at du du ikke skal fortelle hvordan du føler det og at du mener at forholdet mangler sex men gjør det til en hyggelig greie. F.eks så kan du åpne en flaske rødvin og snakke med din partner om forholdet generelt. Hvis du syntes det er vanskelig så finnes det mange hjelpemidler som f.eks spillet FuelBox. Fuelbox er et spill som er laget av terapauter for å forbedre parforholdet. Her er det spørsmål om alt i fra sex til forventinger om fremtiden. Altså en utrolig fin måte å snakke med din partner om sex uten å mase. 

Vær tilstedet! 

I dagens samfunn så forsvinner man fort inn i skjermen sin på enten laptoppen eller telefonen sin. Det kan være at du ser på Netflix eller at du f.eks spiller på norske casinoer på nett. Det kan være at du glemmer partneren din helt til dere skal legge dere og da forventer du sex. Husk at man ofte må bygge opp lysten først. Det kan være å gjøre noe utenom det vanlige som å ta en tur ut å spise middag eller kanskje spille et spill på kvelden. Det er ekstremt viktig at du er tilstedet for partneren din. 

Slik kan du øke sexlysten hos partneren din!

Den beste måten du kan øke sexlysten til partneren din er ved å skape litt spenning. Du må finne ut hva som tenner din partner og hva du kan gjøre for å øke lysten! Husk at her handler det om å ta ting i et rolig tempo og det fungerer ikke å skulle alt på en gang. Hvis du sakte men sikkert tar i bruk noen teknikker her så vil du garantert se resultater. 

Kan du avlaste stress hos din partner?

Veldig mange, spesielt de med små barn opplever å ikke ha energi til å ha sex. Hvis du har energien til det men din partner ikke har det, prøv å se om det er noe du kan gjøre for å avlaste dette stresset. Det kan være å vaske huset, hjelpe til med klesvasken eller kanskje ta med barna ut på en tur så den andre parten får litt egen tid. 

Sexleketøy

Heldigvis så finnes det utrolig mange forskjellige leketøy og ikke minst rollespill som man kan prøve ut for å øke sexlysten hos din partner. Du må finne balansen mellom det å være åpen for å prøve noe nytt men samtidig ikke presse partneren din til å prøve noe de ikke vil. Derfor anbefaler vi at dere sammen setter dere sammen å bestiller noe morsomt som dere begge har lyst til å prøve. 

Vis kjærlighet for din partner!

Dette er kanskje det viktigste tipset og det mest effektive. Lysten til sex er noe som bygger seg opp etterhvert og det er ikke slik at man plutselig får lyst på sex. Derfor bør du gjøre noen små ting i hverdagen hvor du f.eks forteller din partner at du elsker dem (kun hvis du gjør det) og husk å ta på partneren din ofte. Dette er ting som gjør at man sakte men sikkert beveger seg i riktig retning mot et mer kjærlig samliv.