Swingers i Norge: Ekte erfaringer og indre hemmeligheter…

Swinging i Norge – stadig mer populært


Swingersmiljøet i Norge er sterkt voksende, og flere og flere par utnytter mulighetene for økt seksuell spenning i forholdet ved å kontakte andre par og spørre om de ønsker å ha sex sammen.

Selv har jeg vært en del av det aktive swingers-miljøet i Norge (nærmere bestemt Oslo) i flere år. Jeg har funnet swinger-partnere på nettet i mange år. Men først og fremst har jeg vært en aktiv skikkelse i disse kjente «swingersklubbene» du helt sikkert har hørt om.

Nå er jeg klar til å fortelle min historie.

For det finnes så mange løgner, myter og usannheter om norske swingere der ute.

I denne artikkelen skriver vi blant annet:

 • Hvor stort vi tipper at swingersmiljøet er i Norge (og mer spesifikt: i Oslo).
 • Hvilken type sex vi liker å ha med andre par.
 • Hvilke nettsider og nettfora vi ofte møtes på.
 • Jeg, som aktiv swinger, svarer på de mest stilte spørsmålene.
 • Og flere andre «juicy» detaljer du nok vil elske… 😉
kåt dame

Først: Hva er en som driver med swinging? For hva er egentlig swinging?

Her støtter jeg meg til definisjonen satt av Urban Dictionary:

«En livsstil som ikke støtter det klassiske monogame forholdet. Hvis man swinger, så har man seksuelle relasjoner utenfor det faste parforholdet sitt.»

Urbandictionary.com

Det er en veldig presis beskrivelse. Jeg har en samboer og partner. Vi har vært sammen veldig lenge og trives kjempegodt med alt. Vi drar på ferier sammen, spiser middag, bor sammen og koser oss. Men vi elsker å ha sex med andre mennesker. Og det fungerer for oss.

Så kommer vi til temaet du lurer på: Hvordan er swingersmiljøet i Norge? Hvem deltar – og hvor møtes man?

swingers i dusjen

Swingersmiljøet i Norge: Slik fungerer det

For å forklare mekanismene blant swingere i Norge må vi beskrive to helt elementære ting:

 • Hvor og hvordan vi kommer i kontakt med hverandre.

 • Hvor og hvordan vi har sex etter at vi har bestemt oss for å treffes.

Vi begynner med det første.

Slik møtes nordmenn til swingertreff

I all hovedsak treffer vi andre ikke-monogame par via to kanaler:

 • På nettet.
 • I ulike norske swingersklubber.

Når vi treffer andre på nettet, så skjer det som regel via anonyme chatteforum. Anonymitet og diskresjon er ufattelig viktig. Både Kvinneguiden og Nakenprat har vært viktige for oss. Der tar man ofte kontakt på privat melding med noen som har skrevet noe som man har fått interesse av.

Rundt 30 % av alle våre faste «swingerpar» har vi møtt via anonyme diskusjonsfora.

Deretter har du disse beryktede swingersklubbene. Dette er jo den mest åpenbare måten å møte andre «swingere» på. Dessverre ser vi at det ofte utelukkende er de samme parene som møter opp hver gang. Swingerklubber er utmerket for å møte folk i Norge som er åpne om å være swingers.

swingersmiljøet Norge

Swingers i Norge – Slik har vi sex

Deretter kommer vi til den litt mer juicy delen. For når vi har bestemt oss for å møte et par som vi skal ha det litt gøy med – hvordan fungerer det egentlig?

Jo, det skal jeg fortelle deg.

#1: «Bytte nøkkel»-strategien

Noen ganger blir vi enige om at jeg (damen i forholdet) skal ha sex med mannen i det andre forholdet. Det som skjer er at vi møtes til et par glass vin ute på byen. Deretter drar jeg hjem med den nye mannen – og dama i forholdet går sammen med min sexpartner.

Noen ganger sover vi over og møtes dagen derpå. Andre ganger (og spesielt hvis det ikke er kjempegod kjemi), så drar jeg hjem samme kveld. 🙂

Dette er vanligere enn du tror. Hvis du noen ganger ser to par som møtes til parmiddag, så kan det godt hende at de er i gang med litt hyggelig swinging…

#2: Firkant

Har man veldig mye kjemi, så kan det hende at man drar i gang en skikkelig god firkant. Da bruker man ofte tid på å bytte partner veldig ofte. Noen ganger har jeg en penis både i munn og vagina…og en dame som slikker meg på brystene.

Dette med gruppesex og firkant er spesielt vanlig i swingersklubbene.

tildekket vagina

Hvor mange driver med swinging i Norge?

Overraskende mange.

Så mye kan jeg fortelle deg.

Etter å ha vært en del av miljøet i hovedstaden i mange år, så forstår jeg virkelig hvorfor alle disse swingersklubbene tjener godt med penger. Samtidig er det helt umulig å sette et antall blant nordmenn. Skal jeg tippe, så tror jeg at rundt 1-2 % av alle par på et eller annet tidspunkt tenker på å involvere andre personer i sexen. Kanskje mer. Det vil i så fall si at det er godt over 2000-4000 som driver med swinging i Oslo.

Og naturligvis enda mer i resten av landet.

Det vi prøvde å finne et svar på dette i Google, så feilet vi. Men vi kom over en veldig interessant artikkel på KK. Her beskriver et par hvordan swingersmiljøet i Norge primært består av «veltrente personer med god inntekt og et ryddig liv».

Det er helt riktig. Vi har nesten utelukkende møtt ordentlige folk som ser bra ut og har et ryddig liv når vi har drevet med swinging i Oslo.

Relevante artikler fra Erotikkguiden – Cuckold og Hotwife

Vi har noen andre litt «kinky» medlemmer av Erotikkguiden-redaksjonen også. Her er to artikler som har blitt skrevet av Caroline på 31 år:

 • Livet med en cuckold-partner. Dette er en artikkel som beskriver hvordan det er å ha en partner som ØNSKER at kvinnen har sex med andre menn. Og dette er helt uten at mannen i forholdet selv ønsker å ha sex med andre kvinner. Han tenner bare seksuelt på at dama nedverdiger ham gjennom å møte andre menn til dampende het sex. Veldig interessant artikkel.

 • Livet som hotwife. Samme dame har prøvd å være «hotwife». Det vil si at hun møter andre menn til sex fordi partneren hennes ikke var like kåt som henne. I denne artikkelen beskriver hun ned til den minste detalj hvordan det er å møte andre norske menn til sex jevnlig.

Dette er faktisk to av artiklene som definitivt har blitt lest mest her hos Erotikkguiden. Noensinne.

Video: Slik er en swingersklubb

Den eminente dokumentarprodusenten Vice har besøkt en swingersklubb i USA. Denne 17 minutter lange videoen gir et utrolig godt innblikk i de mekanismene som er på plass i swingersmiljøet.

Og hvis du lurer: ja. Miljøet er veldig likt i både USA og i Norge:Overkant av menn interesserte i swinging

At det er et overtall av menn som ønsker å delta i de norske Swingerklubbene er ikke noen skjult hemmelighet. Men de swingersklubbene som finnes i Norge (og da spesielt i og rundt hovedstaden) har som regel et strengt reglement omkring hvem som kan være med.  Det er som regel utelukkende par som kan komme og ha sex sammen med andre mennesker – dersom alle parter er med på det selvfølgelig.

I NRK-produksjonen «Trekant» er livet på en swingersklubb portrettert ganske nøyaktig der de tre deltakerne fra sesong 1 får muligheten til å besøke og intervjue menneskene som besøker en av de mest kjente swingersklubbene i Oslo.

Ofte stilte spørsmål

?Koster det noe å komme inn på en swingersklubb?

Ja, ofte er det en medlemspris for menn. Men de fleste kvinner kommer inn gratis.

Dette henger naturligvis sammen med at det er flere menn enn kvinner som er interessert i ikke-monogame forhold.

?Hvordan vet man at man ikke kjenner noen når man skal på swingersklubb?

Dette er et spørsmål jeg oftest får. For hva skjer om man møter en sjef, en eks eller – enda verre – et familiemedlem på den samme swingersklubben?

Du kan ikke helgardere deg mot uønskede treff. Man må vel bare ta noen sjanser i livet, tror jeg…

?Hvilken type sex har swingere i Norge?

Et såkalt «par-bytte» er veldig vanlig. Det vil si at jeg går hjem og har sex med ektemannen til en annen dame.

Samtidig har hun sex med min partner. Dette har jeg gjort flere ganger. En annen vri er at vi alle har sex sammen – som i en god gammeldags firkant.

En kommentar om “Swingers i Norge: Ekte erfaringer og indre hemmeligheter…”

Legg igjen en kommentar