Guide: Hvilke typer glidemiddel finnes?

Guide: Slik finner du glidemiddelet for ditt behov

Det er svært vanlig å slite med å velge det glidemiddelet som passer best for ditt bruk, være seg om du er hetero eller homo!

Mange forskjellige typer og merker gjør at folk gjerne kan sitte i flere timer og google frem og tilbake for å skulle finne det rette. Før du begynner å finne frem til den erotiske nettbutikken du ønsker å bestille fra, så vil jeg at du skal stille deg noen spørsmål:

1. Hva skal du bruke glidemiddelet til?
2. Hvilken pris ser du for deg at det skal koste?
3. Når skal du bruke det – og med hvem..?

Ved å svare på disse spørsmålene og sette seg noen mål vil det være lettere å velge det glidemiddelet som dekker nettopp ditt behov!

Glidemiddel finnes i følgende kategorier:

– Oljebasert glidemiddel
– Vannbasert (det vanligste alternativet!)
– Varmende glidemiddel
– Glidemiddel med silikoninnhold
– Glidemiddel med smak og lukt

Nå skal jeg gå igjennom hver kategori og diskutere fordeler og ulemper.

Glidemiddel med smak og lukt

Dette er en type glidemiddel som i tillegg til å gi seksuelle nytelser også appellerer til deg som ønsker å lukte og smake under sex. Oralsex kan være et problem for mange, noe som enkelt kan løses ved å tilsette smak. Skal du gjøre oralsexen mer smakfull og mindre «ekkel» på, så vil jeg absolutt anbefale glidemiddel med smak.

Det er slik at de aller fleste smakstilsatte glidemiddeltypene er vannbaserte da produsentene setter veldig strenge krav til at de skal være sunne å få i seg. Med andre ord skal det være trygt å utføre oralsex etter å ha smørt inn herligheten med dette…

Varmende glidemiddel

Her hjemme i Norge har det alltid vært et enormt salg av varmende glidemiddel på vinterstid. Du kjenner nok igjen følelsen av at hele kroppen varmes opp og at den hete opplevelsen kommer helt ut i fingertuppene!

Grunnen til at man bruker et varmende glidemiddel er enkel; det gir en mye bedre og hetere opplevelse enn noe annet glidemiddel. Dette er det aller beste glidemiddelet til vorspiel dersom han eller hun ikke er motivert helt fra starten av.

Såkalt «vidunderkrem»!

Vannbaserte glidemiddel (den vanligste typen!)

Dette er det mest populære valget verden over!

Et bredt sortiment vannbasert glidemiddel finner du nok i de aller fleste erotiske nettbutikker rundt om i verden og det er helt klart denne typen glidemiddel de aller fleste kommer til å regne som «vanlig glidemiddel». I tillegg til at de er gode å bruke, så vil de heller ikke legge igjen flekker i lakenet. Som vi tidligere har vært inne på vil du også se at det er mange vannbaserte glidemidler som har smakstilsetning da det ikke er forbundet noe fare med å konsumere dette.

Anbefalt vannbasert glidemiddel:

Aqua Glide (149,- kroner)

Aqua glide glidemiddel.

Glidemiddel med silikoninnhold

Skal man se på bakterieflora vil silikonbasert glidemiddel være det absolutt beste alternativet. De er residente mot

Kondomeriets eget glidemiddel. Foto: Kondomeriet.no

bakterieinfeksjoner, noe som er stikk i strid med vannbasert glidemiddel. Det er også en ganske unison enighet om at silikonbasert glidemiddel gir en glattere og mykere følelse enn mange av de andre glidemiddeltypene.

Når det skal sies, så vil du slite med å fjerne silikonet fra klær og sengetøy når du først har fått det der…

Konklusjon

Dette er i hvert fall de silikontypene som vi anbefaler. Oljebasert glidemiddel passer nok ikke så godt til samleie som det gjør til bruk med sexleketøy, så vi valgte å utelate den fra artikkelen. Konklusjonen får i hvert fall være at det finnes utrolig mange forskjellige glidemiddeltyper for alt fra faste heterofile forhold til sporadisk homofil/lesbisk dating og at det helt garantert finnes noe der ute for deg.

Legg igjen en kommentar