Myter om sexleketøy

Myter om sexleketøy

Det finnes en del myter som omhandler sexleketøy, og en del kvinner (og menn…) holder seg unna enkelte av dem nettopp fordi de har hørt at det ikke er bra for alle parter at man går til anskaffelse av et. Kan det ødelegge deler av ditt nåværende sexliv?

Er det egentlig så hygienisk som enkelte sexleketøybutikker skal ha det til? Og blir man på mange måter avhengig av et sexleketøy, slik at man aldri vil få det sexlivet man hadde før?

Vi tok for oss myte for myte for å sjekke om noe av det stemte.


Myte:     Sexleketøy gjør deg avhengig.

Fakta:  Feil.

Ingen forskning kan peke på at sexleketøy gjør deg avhengig , men det finnes eksempler på personer som mener at de er avhengig av et visst antall orgasmer per uke. Dette kan dog tilfredsstilles både ved hjelp av partner, sexleketøy eller egne kroppsdeler – og vil ikke støtte opp under myten om at man blir avhengig av sexleketøy.

Myte: En dame trenger ikke en mann dersom hun har en dildo eller vibrator.

Fakta: Delvis feil.

Det vil si; man oppfyller jo det samme behovet (behov for orgasme) ved å benytte seg av enten en dildo eller en vibrator, men et sexleketøy kan aldri erstatte en ekte penis som sitter på en mann. Rett og slett fordi sex er noe to stykker utøver og som omhandler nærhet og slikt – ikke bare det rent fysiske.

Så du kan si at et sexleketøy også på mange måter kan gi deg orgasme, men at du ikke vil oppnå det kjærlige ved å ha en person. Det samme gjelder for øvrig fleshlight/lommefitte og den mannlige delen av befolkningen.

Myte: Gutter og menn bruker sexleketøy fordi de ikke «får seg noe».

Fakta: Feil.

All statistikk viser faktisk at menn som bruker sexleketøy er de mennene som har mest sex med kvinner. Så det er en myte som faller helt fra hverandre uansett hvor mye man vrir og vender på det. Det er klart at det er folk som bruker fleshlight som substitutt for «ekte saker», men de er ikke i overtall.

Myte: Jo dyrere sexleketøyet er, jo bedre er det.

Fakta: Også delvis feil.

Det er klart at det ofte er slik at man får det man betaler for, men det finnes helt klart billige varianter som kan fungere like

Mye av sexleketøyet blir kjøpt på salg hos Kondomeriet.

bra som dårlige. Men sexleketøy er et ganske bredt begrep, og det er klart at man bør investere mer i en dildo enn i et glidemiddel.

Vodka er vodka, og glidemiddel er glidemiddel. Mens en vibrator har flere muligheter til å være forbedret , og vil da også variere mer i prisklassene.

Håper at vi med dette kan få avkreftet noen av de mytene som omhandler sexleketøy. For det er ikke slik at man må tro på alt man leser når man skal kjøpe et sexleketøy – da kan du ende opp med noe som ikke akkurat tilfredsstiller dine behov. Mange av de seriøse nettbutikkene har gode beskrivelser av produktene sine slik at du skal slippe å velge feil.

Legg igjen en kommentar