Slik putter man på en kondom korrekt

Slik bruker man en kondom

Kondomer er enheter som brukes for prevensjon, dvs. for å forhindre svangerskap. Selv om den grunnleggende hensikten med kondomer er prevensjon, blir de også brukt i en stor måte for å få beskyttelse mot seksuelt overførbare sykdommer som syfilis, gonoré og AIDS.

Et kondom er en sylindrisk bag-lignende struktur som passer elegant over penis. Den har en lomme på den fremre enden, hvor seminal utslippet samler etter utløsning. Den har en herdet felg på basen hvor det fortsatt passe på penisskaftet, noe som gjør at det ikke blir ubehagelig å ha på for menn. Kondomet har glidemiddel på den slik at slik at den kunne holde bedre kontakt med penis, og også gi bedre friksjon med kvinnens vagina. Kondomer kan bli styrket ved hjelp av mønstre og smaker – noe som kan være gunstig for jenter som tar i bruk oralsex under enkelte omstendigheter. De mest populære mønstrene er prikkete, ribbet og profilert kondom, og de mest populære smakene er banan, eple og sjokolade.

Et kondom er laget for å passe over en erigert penis. Det ble tidligere laget hovedsakelig av dyrehud eller av lateks, men nå er polyuretan også stadig mer brukt. Latex har enorme elastiske egenskaper og dermed kan kondomene strekkes til svært store begrensninger uten å bli bekymret av at de skal bli revet. Men lateks har en offensiv lukt for noen, og som forklarer den nåværende popularitet av polyuretan som valg for kondomets produsenter.

Mange velger kondomer når de skal ha sex. Foto: erotikknett.no

En feilsatt kondom kan gi vonde konsekvenser

Mye har vært skrevet og sagt om den korrekte måten å sette en kondom på. Dette er ekstremt viktig å vite, fordi en feilsatt kondom kan bli ineffektive i å forebygge svangerskap og også å hindre kjønnssykdommer. For å sette en kondom, har penis gjøres oppreist første av seksuell stimulering. Da posen av kondomet må plasseres over glans. Kondomet må da langsomt foldes ut over lengden på penis, til så langt det kan gå. Ideelt sett skal det trekkes til den innerste roten på penis – hvis dette er tilbøyelig med størrelse på penis og hvor langt kondomet kan strekke seg. Når kondomet er slitt, må den ikke flyttes mye, men benyttes direkte for penetrative samleie.

Når mannen får orgasme, blir posen fylt med sæd. Derfor må det utvises forsiktighet når du fjerner kondomet også. Ellers kan sæden falle på vagina, noe som kan føre til en graviditet. Etter utløsning må penis fjernes fra skjeden. Kondomet må langsomt ut fra over penis, holder det borte fra skjeden, og klemme på toppen av posen slik at det er ingen sjanse for sæden havne hvor som helst og tilsmussing arkene eller gulv. En brukt kondom må kastes i papirkurven – ikke noen andre steder. Et kondom må aldri brukes på nytt, selv etter at du har vasket den.

Skaff deg noen billige kondomer i dag!

Hvis brukt riktig, er kondomer den beste måten å forebygge svangerskap og seksuelt overførbare sykdommer på. Det er tilfeller der folk siterer svikt av kondomer, men faktum er at kondomet selv ikke svikte; svikten skyldes måten den blir brukt på (i hvert fall i 99,99 % av tilfellene). Noen ganger folk ikke tar kondomet helt til roten av penisskaftet, på grunn som det er en risiko for at kondomet kommer av i skjeden og søle innholdet i den.

Skal du kjpøe billige kondomer, så vet jeg hvor du kan få gjort det. Disse kondomene som du får gratis rundt omkring på helsestasjon og liknende kan være helt OK, men det er sjelden at de både har smak og er særlig elastiske.

Legg igjen en kommentar