5 morsomme fakta om kondomer

Kondomer kommer i alle fasonger og størrelser, og fått mange tilnavn som dong og gummi. Selv om de aller fleste har et eller annet forhold til kondomer, er det de færreste som vet hvor mange variasjoner det er på markedet. Det finnes kondomer med ribber, kondomer med dotter, kondomer med bedøvelse, kondomer med varme- og kuldeegenskaper, tynne kondomer – ja, det meste. Og ikke minst, er kondomer helt nødvendig for å opprettholde en sunn helse. Kondomer beskytter nemlig ikke bare mot uønsket graviditet, men også en rekke kjønnssykdommer som smitter i kontakt med slimhinner.

Om flere brukte kondom ville kanskje mange problemer vært unngått. Selv om likevel mange er flinke til å bruke den mannlige formen for prevensjon, er det mange som opplever at dem ikke lever opp til ryktet. Her skal vi se på 5 morsomme fakta om kondomer.

  1. Det første kondomet ble faktisk fremstilt av tarmer fra dyr og av vevde tekstiler. Tenk deg den friksjonen da du! Dette var allerede for mange hundre år siden, så du som trodde at det ikke fantes kondomer på den tiden, kan tenke deg litt om. Det var også en tid ikke lovlig å bruke kondomer – gudene vet hvorfor.
  1. Kondomer har (i en tradisjonell tankegang) en primær oppgave, som er å beskytte mot graviditet, men også kjønnssykdommer, men du visste kanskje ikke, at de fleste kondomer tåler minst fire liter væske. Den mannlige partneren skal ha holdt seg ganske lenge før dette blir et reelt problem. Det er kanskje også derfor at mange bruker dem som vannballong i stedet for det de egentlig skal brukes til.
  1. Verdens største fins i alle former, enten det er verdens største spark eller ostehøvel. Men det fins også verdens største kondom, og den måler hele 100 meter! Hvem har ikke plass til «stakan» i det kondomet mon tro? Verdens største kondom har fått plass på et hotelltak i Kina, og det vites ikke om det er god reklame!
  1. Det selges mellom 5-10 milliarder kondomer hvert år (det er ganske mange kondomer). Og hvem kjøper fleste kondomer – jo kvinner! I Norge selges det hele 5 millioner kondomer totalt, årlig.
  1. Kondomer, er det eneste prevensjonsmiddelet som beskytter mot kjønnssykdommer. Dette er egentlig ikke en morsom opplysning, men vi vil tro at mange vil få det mye morsommere om de brukte kondom under akten. Da reduseres også sannsynligheten for å få kjønnssykdommer og mulighet for uønsket graviditet.

Viktig med kondom

Tenk at noe så viktig også kan være morsomt. Men det er et faktum, at mange vil oppleve et bedre sexliv om de turte å leke litt med kondom, fordi det fjerner mye av angsten for kjønnssykdommer og uønsket graviditet (billige graviditetstester). For å bruke kondomer, som et godt eksempel, på hvordan sexlivet kan bedres, kan man ha et deilig forspill og bruke glidemiddel, som gode virkemidler. Kondomet blir da også et samlepunkt for han og henne.

Legg igjen en kommentar