Er det OK å ha sex under menstruasjon? Fordeler & Ulemper

Kan man trygt ha sex når dama har mensen?

Kvinner har røde dager en gang i måneden, noe som problemer for veldig mange par når det kommer til sex. For er det egentlig OK å ha sex under menstruasjon – eller er det et tabu for de aller fleste?

Flere og flere velger faktisk muligheten for analsex når kvinnen har blødninger nedentil, noe som kan være en god substitutt for veldig mange. Dog er det slik at ikke alle kvinner tillater at mannen bruker «bakluken», noe som igjen kan by på problemer. En enkel blowjob er det også veldig mange som tyr til. Eventuelt må man bare belage seg på å bruke høyrehånden en uke hver månede.

Dog kan dette være et problem for veldig mange.

Når kvinner er i fertil alder, så får man menstruasjon cirka èn gang i måneden.

La oss bare si dette en gang for alltid: det er TRYGT å ha seksuelt samkvem til tross for at man har sex.

I denne artikkelen kan du lære mer om hvorvidt du bør (eller ikke bør) ha sex når det er litt blodig nedentil. Artikkelen er skrevet av en kvinne.

Fordeler med å ha sex under menstruasjon

1. Man har sex….som både er sunt og deilig.

2. Ellers ingen. Virkelig ingen.

Eller…jo…vent nå litt! 🙂

3. Orgasme kan faktisk være med på å fjerne mensen-kramper hos enkelte kvinner. Dette er noe som har blitt omtalt i nettsiden Healthline.com.

4. Hvis man har sex når man har mensen, så kan det være med på å minimere tiden man har mensen. Muskelsammentrekningene kan være med på å la blodet flyte ut raskere. Det kan føre til kortere mensen-periode.

5. Naturlig glidemiddel. Det er vel ingen grunn til å ha en god dose glidemiddel når man har blod?

Om du ønsker å lese mer om naturlige glidemiddel-eksempler, så kan du lese denne artikkelen.

Ulemper med å ha sex under menstruasjon:

Mange damer elsker sex?

1. Det kommer blod på både penis og rundt vagina.

2. Slikker man en med AIDS, så kan man selv få HIV-viruset, noe som kan sikre deg en død før du kommer ordentlig i gang med livet.

3. Man kan ødelegge sexlivet og forholdet man har til det kvinnelige kjønnsorgan. Det er faktisk veldig mange menn som fått traumer etter å ha hatt sex med kvinner under de «røde dagene».

4. Du må ta ut tampongen før du har sex. Dette fører til at du må bruke en ny tampong (eller bind) etterpå. Lite miljøvennlig – og det kommer med en liten ekstra kostnad.

Tips til par som ønsker å ha sex under menstruasjon

Så våre tips til folk som ønsker å ha seksuell kontakt når kvinnen menstruerer er som følger:

  • Ha analsex med glidemiddel, buttplug og dildo. Det kan prøves på mange forskjellige måter, men vi anbefaler at man er forsiktig. Du bør i hvert fall alltid bruke både glidemiddel og dildo.

  • Hvis du er lysten på å gi mannen din en sugejobb, så kan du gjøre det. Blowjobs er noe veldig mange menn blir fristet av. Selv blir jeg uhyre kåt av å suge mannen min, så det er jo også et problem… at jeg får fryktelig lyst på sex etterpå.

  • Vær åpen og tydelig til partneren. Fortell han eller henne hvordan du ser på dette med sex under mensen. I tillegg bør du spørre vedkommende – og ikke presse noen til det. Det er mange grunner til at folk ikke har lyst, for eksempel at man ikke «tåler tanken av blod».

  • Dere bør bruke kondomer laget av lateks. Dette vil både minimere sannsynligheten for å bli gravid, men også smitte av kjønnssykdommer. Kjøp gjerne en kondom med smak – så kan du gi mannen din en god omgang før han «putter den inn».

  • Ha et håndkle i nærheten. Gjerne et billig håndkle som dere ikke er så opptatt av. Blodflekker kan nemlig sitte veldig godt i tøy.

  • Hvis dere tenker å ha sex i sengen: hold dere til laken som er laget av VELDIG mørke farger. Helst svart. Om dere er redd for blodsøl i sengen, så kan dere ta hele seansen inn på badet. Både et badekar og en dusj er jo perfekte steder å hygge litt..?

Siste ord

Det er ingen grunn til å la menstruasjonen komme i veien for litt sengekos. Hvis du ikke har en partner som tenner på en blødende vagina: helt OK. La det være siste ord. Du skal IKKE presse noen til å gjøre noe de ikke har lyst til i sengen.

Heldigvis er det vanlig for oss jenter å «kun» blø i fire-fem dager hver måned. Selv om det ikke akkurat er en periode vi liker, så går den jo over…hver gang. Og resten av måneden kan man virkelig kose seg med all den sexen man vil.

Legg igjen en kommentar