Guide: Slik setter du på et kondom

Guide: Slik setter du på et kondom

Hvis du ikke ønsker å bli forelder er det viktig å bruke kondom. Det er enda viktigere å beskytte deg og din partner mot seksuelt overførbare sykdommer. Vi alle er klar over disse faktaene her i Norge, men allikevel er det mange som ikke bruker kondom. Mye av grunnen kan være at folk er slappe, men det finnes også et stort antall der ute som ikke helt hvordan de skal sette på en kondom på en riktig måte.

Mange mennesker (både menn og kvinner…) føler seg sjenert eller flau ved å spørre partneren eller lege/helsesøster hvordan man skal utføre det riktig. Det er vel mye av grunnen til at jeg skriver denne artikkelen. Jeg skal lære det norske folk hvordan man setter på en kondom på en skånsom, ikke-smertefull og kvikk måte.

De fleste mennesker gjør feil mens de setter på kondomet.

Det er noen punkter å huske på før du bruker kondom og mens du setter på kondomet.

– Kontroller utløpsdatoen på kondomet. Selv om du kanskje tenker at det ikke har så mye å si, så har det faktisk det.

– Åpne kondompakken med stor forsiktighet. Pass på at du ikke åpner den med tennene eller bruker andre skarpe gjenstander da dette kan skade kondomet.

– Ikke legg kondomer på et kjølig sted. Det kan skade dem.

– Pass på at du ikke trer penis inn i skjeden før du setter på et kondom.

Mens du setter på kondomet bør du huske på følgende punkter.

– Se om hvilken vei kondomet ruller og sørg for at du bruker det riktig. Det er svært viktig at glidemiddelet er på yttersiden. Om du bruker kondomet vrengt, så er det en stor sjanse for at det vil sprekke.

Bruk alltid kondom.

– Sett kondomet på når penis er erigert.

– Når du bruker et latex-kondom skal du aldri bruke oljebasert glidemiddel i og med at det svekker latex-materiale. Dette er faktisk veldig viktig. I det hele tatt; hold deg unna oljebaserte glidemidler.

– Bruk alltid vannbasert glidemiddel når du har kjøpt latex-kondomer.

– Etter mannlig orgasme bør du fjerne penis umiddelbart fra vagina og få kondomet forsiktig ut av skjeden mens penis fortsatt er stiv.

– Ikke bruk både kondom og spiral (den kvinnelige formen for kondom) samtidig.

– Og til slutt; aldri bruk et kondom to ganger.

Legg igjen en kommentar