Ligget med over 100 personer – sexavhengig?

Spørsmål: er jeg sexavhengig?

Jeg opplever noe i det siste som er nytt for meg rent følelsesmessig. Og jeg tenkte at jeg skulle legge det frem for dere slik at dere kan vurdere om jeg er syk (en såkalt sex addict) eller om dette er noe man bare må regne med skjer i det moderne samfunnet.

Her er bakgrunnen:

Jeg er 30 år gammel, har hatt sex i de siste 11 årene, og antall seksualpartnere teller er et sted rundt 120 stykker tror jeg. Jeg skal være helt ærlig og si at jeg ikke tror at jeg har hatt sex edru en eneste gang – hver gang har det enten dreiet seg om narkotika eller alkohol. Men det sier vel mye om meg og hvilke miljøer jeg vanker i – samt hvor ofte jeg ruser meg selvfølgelig.

© Flickr - ky_olsen

Innenfor denne 120-rammen har det vært forhold, one-night-stands, langsiktige tilfeldige sexpartnere, og sexpartnere kalt «venner» som jeg har hatt på kortere sikt. Jeg har aldri vært i et års langt forhold (det lengste er ca 10 måneder), men aldri giftet meg med noen av dem eller følt at jeg har kommet såpass nære dem at jeg føler meg skikkelig trygg på dem.

Utenfor forhold har jeg for det meste hadde bare sikker sex. Jeg ville lyve hvis jeg sa at jeg gjorde alt perfekt hver gang, men jeg beskyttet meg mest hele tiden og har alltid vært ren når jeg har testet meg for kjønnssykdommer.

Nå til det jeg faktisk anser som problemet:

Det har blitt foreslått for meg i det siste at jeg er sexavhengig. Denne beskyldningen kom fra en mann, som foreslo at jeg brukte sex «feil» og at jeg skulle gå på stevnemøter og få et personlig forhold til dem før jeg knullet dem. Jeg fant dette positivt for øret.

I og med at jeg er en svært nysgjerrig dame, så googlet jeg sexavhengighet og fant ut at dette bare ikke kunne passe meg. Ingen av symptomene følte jeg meg umiddelbart slått i bakken av i gjenkjennelsessøket, så jeg fant ut at dette ikke kunne stemme.

Ikke sexavhengig

Etter å ha lest alt dette foreslo jeg denne fyren at den eneste grunnen til at han sier at jeg er sexavhengig er fordi jeg er en kvinne. Det synes å være mer akseptabelt at menn kan bare hoppe flytende mellom seksuelle relasjoner uten å bli stemplet som sexavhengig, noe jeg egentlig finner ganske trist – vi kvinner må vel også kunne ha det litt gøy. Kvinner blir alle forventet å begrense våre partnere så mye som mulig. Hvis jeg var singel og 30 og bare hadde bare ligget med 3 personer, og ble sittende og vente på den perfekte mannen ville jeg vært patetisk.

Hvis jeg er 30 og vet hva jeg vil og nyter den sexen jeg har og gjør det trygt – da jeg er en ludder som trenger mental hjelp?

Jeg har ikke tenkt å late som jeg ikke har ligget med mange menn, fordi det er noe jeg har. Men jeg trenger ikke være sexavhengig av den grunn. Mitt spørsmål er ikke om jeg er en sex-misbruker. Mitt spørsmål er kan en sunn, normal kvinne nyte sex med flere personer og ikke være noen skadet psykopat som trenger gruppeterapi?

En kommentar om “Ligget med over 100 personer – sexavhengig?”

Legg igjen en kommentar