Hvordan lykkes på blind date

Hvordan fikser du en blind date?

Blind dating er blitt et velkjent fenomen i Norge, og enten om man hooker opp via venner eller på internett er det noen krav som må settes til hvordan daten skal bli best mulig. Utgangspunktet er jo rett og slett at dere ikke kjenner hverandre – noe som er ganske spennende i seg selv.

Nå har Tinder blitt såpass populært at det er utrolig mange dater som foregår hver eneste dag i Norge. Og veldig mange av dem skjer mellom mennesker som egentlig ikke kjenner hverandre sånn veldig godt.

Vi i Erotikkguiden har vært på mange dater. Og mange av dem har vært blind dater.

Derfor tenkte vi at det kunne være greit å sette opp en liste over regler du bør forholde deg til for å unngå at blind daten blir klein.

Hovedregel nummer 1: Bryt isen

På mange måter er ikke blind dating annerledes enn noen annen type dating. De grunnleggende reglene i dating eksisterer fortsatt, men du må bryte isen som følge av at dere aldri har sett hverandre før.Hovedregel nummer 1 er altså å bryte isen på en blind date.

Det handler ikke så mye om å «være seg selv». I bunn og grunn handler det om å få en samtale til å flyte godt.

En god venn av meg sa en gang at «alle dater er jo utrolig enkle». Så spurte jeg han om hans beste tips til å få en ordentlig blind date til å gå bra.

Da sa han:

«Enkelt. Det handler bare om å få henne til å snakke om det hun er interessert i»

….og så enkelt er det faktisk. Hvis du får den andre parten til å snakke om en av sine hobbyer eller interesser, så skal du fort se at ting flyter mye bedre.

Alle mennesker har en eller form for lidenskap.

Hovedregel nummer 2: Ikke gjør det kleint

«Jaa…»… etterfulgt av lang stillhet.

Verre kan det faktisk ikke bli på en blind date – eller en date i det hele tatt. Dette forekommer ikke bare når kandidatene ikke kjenner hverandre, men det kan forekomme hvis man ikke har så veldig mye til felles. Så… ikke gjør det kleint på en blind date. Og har du ikke noe å si, så si et eller annet.

Det er bedre å si noe dumt enn å ikke si noe i det hele tatt.

Spørsmål man kan stille hvis ting begynner å gå litt tregt

  • Hva jobber du med?
  • Hva driver du med utenom jobb?
  • Er det noen spesiell form for trening du interesserer deg for?
  • Er du ofte på steder som dette (gitt at dere er på en restaurant) eller hvor pleier du å gå når du spiser ute med venner/venninner?

… og så videre. 🙂

Hovedregel nummer 3: Mannen spanderer

Selv hadde jeg i hvert fall gått inn for å betale på en blind date i og med at man skal følge de samme spillereglene som på en vanlig date. Klart det kan være hyggelig at man noen ganger splitter regningen, men på første blind date bør du som mann ha vett nok til å betale for maten/kinobesøket/eller hva det måtte være.

Oppdatering 2021: nå i det siste har det blitt veldig populært å fokusere mye på likestilling. Selv er jeg halv spanjol og må si at jeg liker at en gentleman tar regningen når vi er ute og spiser. Men det har dukket opp flere og flere artikler i media de siste årene som peker på at kvinner skal være med på å splitte regningen.

Blant annet gikk Trd.by ut på gata og spurte «hvem bør betale regningen på en blind date?»

Hovedregel nummer 4: Ikke spør for mye


En date skal aldri være noe intervju, og på en blind date er det egentlig veldig essensielt. Fordi du skal være interessert i han eller henne, men det skal være mer en lett tone og ikke noe intervjupress akkurat.

Ellers gjelder det egentlig bare å være seg selv på blind date. Ikke forvent noe erotiske saker etterpå – noen liker jo å gå rett på desserten, mens andre holder igjen veldig mye og veldig lenge.

Det finnes ikke noe fasitsvar på når du skal ha sex med personen, men etter første date er vel ikke blant de vanligste tidspunktene.

Relaterte artikler

Hvis du er interessert i dating og samliv, så har vi skrevet et par andre artikler som kan passe deg:

Konklusjon

Det å dra på blind date er ikke nødvendigvis noen kjempevanskelig oppgave. I ditt hode er det en større krise enn det som egentlig skjer.

Man tenker ofte at man er den mest nervøse før en sånn date. «Hva hvis hun/han er så mye penere enn meg? Hva skjer hvis praten dør helt ut?»

Sånne tanker er det veldig normalt at man låser seg til. Dessverre vil det være mer hemmende å gå rundt med en slik angst enn det vil være positivt. For det er ingen tvil om at tunge tanker kan være med på å gjøre tung mye verre for deg. Vårt beste råd er å være avslappet.

Vet du hva som er det absolutt verste som kan skje etter en blind date?

At dere ikke matcher. At samtalen flyter litt dårlig…og at begge enes om at dere ikke skal møtes igjen.

Verre enn det er det ikke. Men om du ønsker å få ytterligere tips til hvordan du kan piffe opp dating-livet, så anbefaler jeg at du sjekker ut noen av våre andre artikler. Det kan du gjøre ved å trykke deg inn på forsiden til Erotikkguiden.

Legg igjen en kommentar