Sykdommer og seksuell helse

Personlig seksuell helse

Personlig seksuell helse kan ofte være et ømfintlig tema for noen mennesker. Det finnes tusenvis av potensielle kulturelle, psykologiske, religiøse og personlige faktorer som spiller inn når vi snakker om seksuell helse. Men er en ting som folk flest kan enes om. Og det er at det er definitivt fysiologiske og biokjemiske faktorer som kan påvirke det fysiske aspektet når man skal utføre seksuelle aktiviteter.

Ulike medisiner, selv de som kanskje ikke nødvendigvis er relatert til seksuell helse eller områder av kroppen som er direkte koblet til den, kan ha bivirkninger som endrer ting som skjer under sex. Sex-relaterte lidelser kan være forårsaket av en rekke medikamenter, så det vil være nyttig for folk flest å ha litt peiling på hvilke effekter slike medisiner kan ha på brukeren.

Medisiner påvirker seksuell helse

Det finnes ulike måter seksuell helse kan bli påvirket av medisiner på. Det finnes en rekke medikamenter som kan redusere potens som en bivirkning, noe i utgangspunktet fører til en kraftig nedgang i seksuell lyst. Et annet problem ville være evnen til å opprettholde seksuell opphisselse, og slite med å «få den opp» som man sier.

Bærekraften i en ereksjon kan også være et problem hos menn, men det synes å være noe tilsvarende problem for kvinner som ikke kan bli like våte som tidligere.

Antidepressiva er blant en av mange klassifiseringer av medisiner som kan ha en effekt på en persons seksuelle helse. De fleste antidepressiva virker ved å hemme nervesystemet og hjernen. I de fleste tilfeller er dette egentlig ikke et problem,

Kjæreste eller sexpartner?

fordi disse kjemikaliene har ingen kjente direkte effekter på en persons seksuelle helse og potens. Det er imidlertid noen tilfeller der blanding av en persons individuelle biokjemi og effektene av stoffet kan føre til en rekke bivirkninger.

Flyten av friskt blod er svært viktig for seksuell ytelse, selv om formålene med det er mer smertelig åpenbart for den mannlige halvparten av verden enn den kvinnelige. Som sådan kan alle medikamenter eller narkotika som har en effekt på sirkulasjonssystemet ha drastiske effekter på en persons seksuelle helse. Eventuelle medisiner som brukes til å behandle høyt blodtrykk og høyt blodtrykk kan potensielt ha effekter på ting som ereksjon, opphisselse og ytelse.

Legg igjen en kommentar