Framtidens sex blir fullt av teknologi

Sexteknologien stormer fram med nye muligheter og utfordringer til følge.

I fremtiden vil teknologi være en fast del av sexlivet vårt. Det mener Bryony Cole og Mal Harrison som i dag avholdt Sextech Summit på Techfest – en festival som utforsker møtet mellom mennesker og teknologi.

Cole og Harrison er eksperter på hver felten deres: Cole er vert på podcasten Future Sex og har teknologien som området sitt og Harrison er sexolog og har grunnlagt Center for Erotic Intelligence, som er en sammenslutning av leger, forskere, terapeuter og andre spesialister som samarbeider om å lære mer om erotikk.

På Sextech Summit utforskes framtidens sex fra flere vinkler, fra konkrete muligheter for å ta inn teknologi i sexlivet, til etiske overveielser om kunstig intelligens i sexdukker eller utroskap.

Men hva er egentlig sexteknologi?

Ifølge ekspertene er sexteknologi all teknologi som forsterker seksualitet – altså en temmelig bred kategori. Et eksempel er dating-appene mange bruker. Ifølge Harrison har de betydd at mange har skiftet ut nattklubben med en app og nå møter nye mennesker gjennom teknologi i stedet for fysiske møter.

Det er med andre ord noe som allerede er utbredt i dag, men vi kan forvente å se mange nye tilbud på hva sexteknologisiden i de kommende årene, fordi teknologien utvikler seg så raskt.

Tre av de mest lovende utviklingene innen sextech har å gjøre med roboter, virtuelt sex og sex over avstander.

Legg igjen en kommentar