Hvorfor er homofile menn feminine?

Hvorfor er homofile menn feminine?

Jeg så akkurat Trygdekontorets “homospesial”, hvor de blant annet snakket om hvorfor mange homoseksuelle menn er feminine, og lesbiske kvinner ofte er maskuline. Dog hadde ingen av saksbehandlerne i programmet noe bedre svar på dette enn at: “Alle homoseksuelle deler en felles, medfødt skjebne.” Men som vi alle vet, finnes skjebner kun i eventyr.

Jeg begynte å tenke på hvorfor det er slik etter å ha sett programmet, og kom egentlig veldig fort fram til hva jeg anser som en plausibel teori på hvorfor det er slik. Det er kanskje litt spesielt av meg å poste det på dette forumet, men jeg er heller ikke medlem på noe annet forum. Jeg har heller ikke sett noen framlegge en skikkelig teori på hvorfor det er slik, så her får dere en:

Sigmund Freud (på mange måter psykologiens far) sa for hundre år siden at man som baby og ungt barn er forelsket i sin egen forelder av det motsatte kjønn, og at man gjennom denne forelskelsen former sin egen seksualitet og personlighet. Dette gjøres ved at man som eksempelvis ung gutt forelskelser seg i sin egen mor, men man finner fort ut at mor er uoppnåelig fordi pappa har henne, og dermed står i veien. Hvordan tenker man da at man kan få sin mor? Jo, ved å bli som sin far (hennes partner, som du naturligvis antar at hun liker). Og igjen er guttens far mest sannsynlig maskulin, og på den

Leha Dildo med sugekopp. Foto: Erotikknet

måten tar gutten maskuline trekk fra sin egen far for å bli likt av sin mor. Slik formes man altså maskulin. Det samme gjelder jenter som forelsker seg i sin egen far, og tar morens personlighetstrekk for at faren skal ville ha henne. Igjen er moren trolig feminin, og slik blir jenter feminine.

Nå, hundre år etter at Freud sa dette, har vi erkjent at homoseksualitet finnes. Og hvis vi baserer oss på at man blir født homoseksuell, og dermed som eksempelvis liten gutt har lyst på sin egen far, er gåten om femininitet hos homofile menn, løst. Dette fordi man gjennom forelskelsen for sin egen, uoppnåelige far, tar personlighetstrekkene til moren sin for å få ham. Moren din er igjen trolig feminin, og dermed blir du som homoseksuell gutt også feminin gjennom denne prosessen.

Det samme gjelder selvfølgelig lesbiske jenter som forelskelser seg i sin egen mor, og tar til seg sin egen fars maskuline personlighetstrekk for å få henne.

Hvordan er det med homofile menn som er maskuline?(samme med lesbiske kvinner som er feminine). Sånn subjektivt opplever jeg mange lesbiske kvinner som ganske feminine, i forhold til hvor mange homofile menn som virker feminine. Hva tror man skjer i de tilfeller hvor f.eks en mann er feminin, men ikke homofil?

Det kan godt hende at en god del småbarn er forelsket i sine foreldre, men tviler på at dette er tilfellet med alle. Nå vil jeg heller ikke si at små barn som ytrer at de vil gifte seg med en av foreldrene sine fungerer som bevis på at de nødvendigvis er forelsket. Men selvfølgelig så er det jo mulig at de er det. Men når de blir voksen finner de seg en homofil partner enten via bekjente, jobben eller dating på nett/online.

Legg igjen en kommentar