Hvorfor er glidemiddel så viktig under sex?

Derfor er glidemiddel viktig når man har sex

Mange sender inn kommentarer til oss der de spør om glidemiddel er viktig og hvorvidt det er viktig under sex. For fakta er jo at det går fint an å ha sex uten glidemiddel (gitt at man ikke bruker kondom selvfølgelig), så mange blir nok til at de ser på det som et unødvendig supplement man ikke trenger når man skal ha sex.

Faktisk er det slik at glidemiddel har mange funksjoner når man skal hoppe i bingen. For det første; under analsex er det nærmest obligatorisk at man bruker glidemiddel da det er viktig at penis glir sakte, rolig og smertefritt inn i rumpen. Da anbefaler vi egentlig at man kjøper et glidemiddel som passer perfekt til analsex, og ikke et generelt et.

Det finnes nok av glidemidler som er anbefalt til analsex – de aller fleste nettbutikker har flere å velge mellom. Om du/dere skal prøve analsex for første gang, så vil jeg anbefale et bedøvende glidemiddel.

Et varmende glidemiddel gjør at sexen sprites opp veldig mange hakk. Har man tatt i bruk et varmende glidemiddel tidligere, så vet man godt at det både gjør godt nedentil og oppe i hodet.

Glidemiddel er utrolig viktig under sex av følgende årsaker:

1. Det gjør sexen utrolig mye bedre. Det er ingen sjanse for at tørr sex er deilig. Og du var kanskje ikke klar over det, men det er utrolig mange kvinner som sliter med tørr skjede – til tross for at de er kåte. Du kan lære mer om tørr skjede hos NHI.no.

2. Mindre sjanse for at den som tar i mot penisen skal bli sår – primært kvinnen. Men hos homofile mannlige par kan det være hvemsomhelst.

3. Det smaker bedre med oralsex dersom man har tilført glidemiddel med smak. Anbefales på det sterkeste. Men husk at vannbasert glidemiddel er best hvis du skal ha det i munnen. De aller fleste glidemiddel-typer med smak er naturlig nok vannbaserte.

4. Om dama ikke er helt våt når man setter i gang, så gir det en utrolig følelse – og man kan være klar til sex på rekordtid.

Hvilket glidemiddel skal man bruke?

Det er viktig at du finner et glidemiddel som passer deg og dine behov.

I jungelen av forskjellige produkter og nettbutikker kan det selvfølgelig være vanskelig å velge. Derfor skal vi gjøre det lett for deg. Under finner du en stor oversikt over de ulike typer glidemidlene.

Sjekk ut hvilke glidemidler som er de beste:

  • Varmende glidemiddel: dette er en glidemiddeltype som blir mer og mer populær. Den har en «varmende effekt» i underlivet. Kanskje ikke overraskende, så er det veldig mange som bruker varmende glidemiddel om vinteren. Det blir tross alt veldig kaldt her i Norge….også under dyna.

  • Vannbasert glidemiddel: har du behov for litt smøring som ikke er bygget opp av kunstige stoffer? Vannbasert glidemiddel er et godt alternativ blant annet for deg som ønsker litt mer fuktighet mens du utfører oralsex.

Andre relevante artikler

Joda – vi elsker glidemiddel her i Erotikkguiden.

Det skal vi ikke feie under teppet. Og det har ført til at vi tidligere har skrevet en rekke artikler om emnet.

Her er noen av de mest populære:

Legg igjen en kommentar