Kvinners orgasmer – ikke kun vaginalt

Myter om kvinnelig orgasme

En av de vanligste mytene om den kvinnelige orgasmen er at kvinner skal utelukkende kan skaffe seg orgasme ved vaginalt samleie – eller bruk av dildo.

Dette er definitivt ikke sant, men det er en myte som har skapt oss til å ta kvinners seksuelle behov for gitt. Denne myten faktisk startet med Sigmund Freud, utvikleren av psykoanalysen, som hadde erkjent at kvinner lett kan skaffe seg en orgasme gjennom stimulering av klitoris. Freud avviste denne type stimulering og mente det var viktig for kvinner å bli mer kjønnsmodne ved å fokusere på utelukkende vaginal stimulering for å oppnå orgasmer hos en kvinne.

Problemet er at skjeden ikke er konstruert for orgasmer. Klitoris og penishodet er eksempler på organer som har nervetråder som kan fremskaffe en ordentlig orgasme. Vagina har ikke det – så Freud kunne vel ikke ta mer feil enn det han gjorde.

Som et resultat av Freuds besluttsomhet ble kvinner som ikke klarte å nå orgasme ved vaginalt samleie ansett å ha noen form for psykologisk svekkelse. Alle slags metoder ble utviklet i et forsøk på å «frigjøre» kvinner fra deres avhengighet av

Dildoer kommer i alle fasonger.

klitoris for seksuell nytelse.

Seksuell frigjørelse

Bare i de siste tiårene har samfunnet begynt å snakke åpent om kvinners rett til å nyte sex – og du kan også se det på alle de sexleketøyene som har blitt utviklet og bygget for kvinner de seneste årene. Her i den vestlige verden kom den seksuelle frigjøringen tidligere enn feks i afrikanske land, men det er på full fart frem i andre kulturer også.

Det er viktig for både menn og kvinner til å innse at orgasmer ikke kommer til å skje hver gang man har sex. Om lag en femtedel av mennene innrømmet at de har forfalsket en orgasme med en partner – men spør meg gjerne hvordan en kvinne IKKE kan forstå når en mann har kommet eller ikke.

Orgasmer vil ikke alltid kommer lett i et partnerskap. Når vi onanerer kan vi sannsynligvis komme hver gang fordi vi kjenner kroppen vår og vet hva som fungerer. Våre seksuelle partnere må lære disse tingene over tid og med sin partners hjelp.

Det å få en kvinne til å komme er MYE vanskeligere enn å få en mann til å komme. Dette bygger på mange typer statistikk og biologiske faktorer. En orgasme for en kvinne ligger (dessverre) ganske langt unna.

Legg igjen en kommentar