Toll og mva på sexleketøy – regnestykke

MVA og toll på sexleketøy fra utlandet

Jeg har kjøpt en god del sexleketøy opp gjennom tidene. Føler egentlig at jeg starter nærmest hvert eneste blogginnlegg med å presisere dette, men det er jo faktisk bare veldig sant. Hadde i en lengre periode et kjøpshysteri rundt dildoer og vibratorer som gjorde at jeg nok i enkelte miljøer kunne bli sett på som svært nymfoman. Anyway; det er ikke bare det vi skal snakke om.

Grunnen til at jeg skriver det er for å klargjøre dette med toll og mva på sexleketøy.

Får jo nærmest ukentlige kommentarer på bloggen vedrørende spørsmål om: «Jeg har sett en dildo på XXXXXXX.com og lurer på om det er billigere å bestille den fra utlandet? Har ikke så mye penger akkurat nå…». Derfor skriver jeg dette blogginnlegget.

© Flickr – hurricanemaine

For å ta det kort; nei, det er som regel ikke billigere å bestille sexleketøy fra utlandet. Da jeg også kom på den tanken at det kunne være godt å se utenlands for å tjene inn noen kroner, så sjekket jeg dette med mva og toll. Skulle staten Norge virkelig ta så uhorvelig mye penger for at jeg skulle få den nyeste dildoen? Kort sagt; ja, det skulle de.

Nå gidder jeg ikke skrive opp hele regnestykket her, men endte vel opp med å måtte betale 20 % mer for dildoen enn om jeg hadde kjøpt den i Norge. Så moralen min er i hvert fall; så lenge vi har såpass gode nettbutikker som vi har i Norge er det ingen grunn til å dra utenlands for å skaffe seg sexleketøy.

Anbefalt (norske!) nettbutikker som selger sexleketøy uten mva og toll:

Hetenetter.no

En kommentar om “Toll og mva på sexleketøy – regnestykke”

  1. Jeg er helt enig i at det er mye bedre å kjøpe fra norske nettbutikker enn utenlandske . har egentlig mest brukt kondomeriet jeg da – de er liksom størst og at det er deilig å vite at man får god service 😀

    Svar

Legg igjen en kommentar