Hva er et sexløst ekteskap – og hvordan fikser man det?

Seksuelt samleie er på mange måter nøkkelen til suksess i veldig mange langvarige relasjoner. Hvis ting går fint under dyna, så er det veldig få som klager.

Men dessverre er det slik at langvarige forhold og ekteskap ofte ender opp i situasjoner hvor den fysiske kontakten mellom partene blir mindre og mindre. Dette er vanlig. Men selv om det er vanlig at man har mindre sex etter 10 år sammenlignet med starten av forholdet, så er det noen ekteskap hvor det går helt galt.

Det vil si: man har ikke sex i det hele tatt.

Dette er det vi omtaler som “sexløse ekteskap”. men hvordan er det en kan fikse dette? Finnes det noen løsning når ting allerede har gått galt?

Svaret er: ja. Det er mulig å fikse lengre forhold hvor en eller begge parter er frustrerte over mangelen på fysisk kontakt.

Og det vet jeg. For jeg har selv vært i et fire år langt forhold som endte med at vi knapt berørte hverandre. Etter å ha prøvd ulike teknikker, så fant vi tilbake gnisten. Det siste året, før vi flyttet fra hverandre, så hadde vi sex i ulike posisjoner nærmest hver dag.

I denne artikkelen skal jeg fortelle deg mye av det jeg lærte fra mitt sexløse ekteskap.

Hva er grunnen til at folk ender opp i sexløse ekteskap?

La meg først begynne med å si dette. Vi er ikke alene. Du (og jeg) er en del av en ganske dyster statistikk.

En studie fra USA i 2018 viste at hele 19 % av alle par i den vestlige verden hadde sex færre enn tre ganger hvert år. Men det er ikke slik at man slutter fra èn dag til en annen. Mindre seksuell kontakt mellom parter i et ekteskap er ofte noe som gradvis skjer over tid.

De faktorene som spiller inn er som regel:

  • At man får barn og dermed blir slitne. Vi damer er ikke akkurat sånn utrolig kåte seks måneder etter at det popper ut en baby fra magen vår.

  • Den ene parten er kåtere enn den andre. Jeg har også vært i et slikt forhold. Rett og slett fordi jeg var altfor kåt. Det endte med at partneren min aksepterte at jeg ble såkalt “hotwife”; altså at jeg hadde sex med andre menn for å få XX antall orgasmer i uken. Hvis du vil, så kan du også lese historien jeg har skrevet om dette – mildt sagt – spennende emnet.
  • Kommunikasjonsproblemer. Et fantastisk sexliv handler i stor grad om at man er åpne og ærlige om hva man vil.

  • En eller begge parter i forholdet er aseksuelle. Aseksualitet kan også komme gjennom at mannen i forholdet ikke “får den opp”. Min tidligere partner brukte potenspillen Potent Forte til å løse akkurat det problemet.
par sexliv

Løsning – Slik fikser man et sexløst ekteskap

Noen ektepar er veldig fornøyde med hverandres selskap. Derfor kan de ha et helt fantastisk samliv sammen uten å havne i bingen hele tiden. Sexløse ekteskap er utelukkende et problem hvis minst èn av partene er misfornøyd med seksuallivet sitt. Denne frustrasjonen kan fort få utløp i store problemer mellom partene i ekteskapet.

Tro meg: jeg har selv vært der. Det er veldig kjedelig og frustrerende å krangle om noe så “merkelig” som at man skal ha sex sammen.

Folk som er misfornøyde i et sexløst forhold eller ekteskap blir ofte sinte. Men dette TRENGER ikke å utvikle seg til at man slår opp. Absolutt ikke. Hvis du er gift eller i et forhold og ønsker mer sex med partneren din, så er det flere ting du kan gjøre for å fikse det.

parforhold

Kommunikasjon er nøkkelen

Det høres kanskje veldig basalt ut å hele tiden si at:

“Kommunikasjon er nøkkelen til et godt samliv!”

…men det er helt sant. Hvis dere klarer å åpne opp om frustrasjoner og muligheter, så vil dere også ha bedre sex.

Det er faktisk ikke helt sikkert at partneren din er klar over at du er frustrert over mangelen på sengekos. Men hvis du er veldig tydelig på hva du ønsker i sexlivet ditt, og hvordan h*n er en del av det, så finnes man som regel en balanse.

Mange synes at det er litt flaut å snakke om sex. Det gjorde jeg også tidligere. Men trening gjør mester. Hvis du har vært sammen med en partner over mange år, så kan det være greit å bryte den “kleinheten” med å snakke om sexlivet sitt.

Her er en smørbrødliste over spørsmål du kan stille partneren din:

  • 1. Hva skal til for at du blir kåt? Kyssing, berøring eller dirty talk?
  • 2. Kan du komme på en gang hvor vi har hatt skikkelig het, dampende og deilig sex? Hva var bra med den opplevelsen?
  • 3. Hva liker du at man begynner med når man skal ta initiativ til sex? Berøring eller ord? Skal jeg komme bak deg når du lager mat – og så ender vi opp i deilig doggy style på kjøkkenbenken? Kunne det være noe?*

* = Ja. Min partner elsket å gjøre det på meg. Et fast grep på begge hoftene og en knallhard pikk i ryggen, og så var jeg som regel klar. Noen ganger endte det opp med at pastaen ble overkokt… 😉

sexløst ekteskap

Gjør sex til en prioritet i hverdagen

I en studie med over 70,000 deltakere, så fant forskere fra The Normal Bar ut at folk som har et godt sexliv ofte setter sex på prioriteringslisten. Med andre ord: de satt av tid til å være intime sammen.

Veldig mange lange forhold ender opp med at partene “bare har sex når det passer seg”…som jo tross alt aldri skjer.

Video – Slik løser man et sexløst forhold

Denne videoen mener vi i Erotikkguiden treffer blink. Med mer enn 6 millioner visninger på Youtube, så vet produsentene bak videoen hva de snakker om.Ofte stilte spørsmål

?Vi har ikke hatt sex på 10 år – kan vi fortsatt redde sexlivet?

Ja, det kan dere. Men redningen er ikke å sitte på Internett og lese artikler som denne. Hvis dere skal ha noen sjanse til å få sexlivet på riktig spor, så må dere snakke sammen. Kommunikasjon er alfa & omega.

Bruk gjerne spørsmålslisten lengre opp i artikkelen for å komme i gang.

?Kan sexleketøy få fart på et sexløst forhold?

Absolutt!

Nye impulser må noen ganger komme inn i sexlivet for å få fart på sakene. Og med “nye impulser”, så mener jeg ikke at dere skal ha trekant med naboen. Det holder i massevis å kjøpe en dildo eller vibrator til kona – og prøv gjerne å bli med på moroa selv også.

?Hvor mange i Norge lever i et sexløst ekteskap?

Det anslås at rundt 30 % av befolkningen i lengre forhold har sex mindre enn tre ganger i året. Med andre ord: du er ikke alene.

Legg igjen en kommentar