Hvordan rengjøre sexleketøy effektivt?

Om du ikke rengjør sexleketøyene dine riktig og jevnlig, kan dette føre til diverse problemer i skjeden i form av skjedekatarr, urinveisinfeksjon og soppinfeksjon.  Dette gjelder alle sexleketøy, enten du er gutt eller jente. Det spiller heller ingen rolle om sexleketøyet er blitt brukt på innsiden eller utsiden av kjønnsorgan.

Sexleketøy som vibratorer, dildoer og analleker kommer i direkte kontakt med innsiden av kroppen din. Derfor er det viktig at du vet hvordan du skal rengjøre dem på en ordentlig måte.

Og tro oss i Erotikkguiden når vi sier dette: det å rengjøre sexleketøy trenger ikke å være altfor komplisert. Men konsekvensene av å ikke få rengjort skikkelig kan bli … kompliserte.

La oss bare gå rett til oppskriften.

Slik rengjør du sexleketøyet ditt på en ordentlig måte.

Det er to metoder: enkel og avansert. Vi anbefaler den avanserte metoden for å sikre at du fjerner alle bakterier.

Slik vasker du sexleketøyet ditt på overflaten («enkel rens»)

Den enkleste metoden er like enkel som den er genial.

Alt du trenger er:

  • Vann.

  • Såpe. Det lønner seg å bruke en flytende såpe fra såpedispenser. Ikke bruk et såpestykke.

  • Vanlig håndkle.

Vårt tips er at du fyller opp vasken din med vann. Legg alle vibratorene dine og dildoene dine i vannet og fyll på med såpe.

Rengjør lett med en klut slik at du får vasket hele leketøyet. Deretter avslutter du med å tørke av dildoen eller vibratoren.

Det er viktig å vaske sexleketøyet i en vask

Slik vasker du sexleketøyene dine ordentlig («avansert»)

Vi vil dermed VARMT anbefale at du kjøper en såkalt vibratorrens. Dette er et middel som fjerner over 99 % av alle bakterier uten at du trenger å tenke på rengjøring de neste ukene.

En vibratorrens koster knapt 100 kroner – og er det desidert beste hjelpemiddelet for å få rengjort de erotiske lekene dine på en kjapp måte.

Andre artikler om sikker sex

Det å bruke en ordentlig god måte å rense sexleketøyene på handler mye om sikkerhet. Man ønsker at de erotiske lekene er både trygge og rene.

Her er noen andre artikler som omhandler trygg sex:

Hva kan skje hvis man ikke vasker sexleketøyet sitt ordentlig?

Skal man tro denne artikkelen fra Wirecutter, så kan du møte på noen ubehagelige overraskelser. Blant annet kan man få uønskede bakterier eller sopp inne i vaginaen. Dette kan blant annet forårsake blærekatarr.

Æsjameg.

Hvordan kan man oppbevare sexleketøyene for å holde dem rene?

Når du har rengjort lekene dine, så er det viktig at du legger de et sted hvor de kan holde seg rene til neste gang de er i bruk. Mange leketøy kommer med en dedikert eske eller boks. Hvis du har fått en sånn boks når du har bestilt: bruk denne.

Men i de aller fleste tilfellene, så går det helt fint å oppbevare sexleketøyene et sted som både er mørkt, kaldt og tørt. Derfor velger veldig mange nordmenn å legge dildoen i nattbordsskuffen…

Det gir også rask tilgang hvis du skulle bli litt kåt på kvelden. 🙂

Konklusjon

Husk at sexleketøy er utsatt for smitte av kjønnssykdommer og bør ikke byttelånes

Hvordan rengjør du ditt sexleketøy? Har du kommentarer til artikkelen? Legg gjerne igjen en kommentar under. Kommentarfeltet vårt er alltid åpent.

Legg igjen en kommentar