Viktig med sikker sex

Hva er sikker sex? Temaet er vanlig å prate om på skoler rundt om  i landet i dag.  Sikker sex har også vært diskutert som et effektivt svar på at befolkning stiger til værs, noe som har blitt identifisert som en faktor som hindrer økonomisk utvikling som fører nesten alltid til fattigdom blant fattigere land.

Men det er flere problemer knyttet til mangel på prevensjon rundt om i verden. Det økendeet volum av tilfeller med seksuelt overførbare sykdommer har ført til en propaganda rundt sikker sex. HIV/Aids er en mye fryktet og dødelig sykdom som overføres gjennom samleie, og sikker sex har blitt fremmet i veldig mange afrikanske og asiatiske land for å hindre spredning av sykdommen.

En aggressiv markedsføringsinnsats for «sikker sex»-kampanjer er nødvendig. FN driver og putter kondomer i lommene på folk som går rundt i fattige deler av Afrika slik at man legger en hindring for seksuelt overførbare sykdommer.

Sikker sex skal praktiseres av alle uavhengig av nasjonaliteter, men det kan være greit å vite at man skal være litt ekstra forsiktig om du drar på en typisk «sexferie» til Pattaya i Thailand eller nærliggende områder.

Her er det større sjanse for å få smitte av HIV/AIDS enn det er i for eksempel Sverige eller Russland.

Bruk alltid kondom – det er viktig!

Og husk på at kvaliteten på kondomer som blir produsert og solgt her hjemme i Norge er av mye bedre stand enn de som blir kjøpt i andre land. Så kjøp med deg et par kondomer her hjemme fra før du reiser nedover på ferie.

(Det er de beste… og sikreste!)

Legg igjen en kommentar