Vannbasert glidemiddel test: 4 våte og herlige produkter

Du vet allerede at det å bruke glidemiddel kan gjøre sexen (eller onani-økten…) føle så utrolig mye bedre. Når man unngår problemer med tørrhet, så fjerner man nesten alt som kan gå galt under sex.

Men det finnes mange ulike varianter der ute. Veldig mange glidemidler inneholder både silikon og olje.

Og det er ikke noe galt i å bruke et godt silikonbasert glidemiddel. Absolutt ikke. Men det er mange som IKKE kan bruke silikonbaserte glidekremer. Dette gjelder de som har sexleketøy som er laget i silikon – samt allergikere.

Heldigvis er det veldig få som er allergisk mot vann. I tillegg er det slik at vann er et materiale som holder på «våtheten» over lengre perioder. Om du skulle kjøpe et vannbasert glidemiddel, så kan vi i Erotikkguiden nærmest garantere deg en våt og deilig hyrdestund. I tillegg er det veldig liten sannsynlighet for at den du har sex med skal få en allergisk reaksjon.

I forlengingen av dette har vi, med vårt svært dedikerte og profesjonelle panel, testet forskjellige produkter på markedet. Etter en god stund har vi kommet frem til markedets fire beste vannbaserte glidemidler.

Om du skal kjøpe deg vannbasert glidemiddel, anbefaler vi disse nettbutikkene: Sinful.no og Nytelse.no.

Vinnere av vår test av vannbasert glidemiddel

Nedenfor ser du en rask oversikt over våre anbefalte produkter. Skulle du tørste etter mer informasjon om hver enkelt flaske, så kan du scrolle deg lengre ned i artikkelen.

#Produkt
1 Pjur Aqua Glidemiddel– Best i test!
2 Sinful Aqua – Sinfuls egen merkevare
3 Lubido Vannbasert Glidemiddel – Et par dråper er nok
4 Durex Play Strawberry – Deilig variant med smak av søt jordbær

1. Pjur Aqua Glidemiddel– Best i test!

Pjur Aqua er det beste vannbaserte glidemiddelet på det norske markedet. Et fantastisk produkt som sikrer at det er vått gjennom hele «akten»…

 • Produsert i Tyskland
 • Kan brukes til samleie, onani og med leketøy
 • Fri for farlige kjemikalier
 • Kommer i to ulike størrelser
 • Erotikkguidens soleklare favoritt!

Pjur Glid er våre soleklare favoritt. Denne flasken koster litt – men vi mener at den er verdt hver eneste dråpe.

Et unikum av et produkt.

Naturlig glid

Et glidemiddel av vann som vi har pleid å bruke er Pjur med natural glid. Pjur Med gir en naturlig glid, men som ikke inneholder smak, lukt eller farge. Pjur passer også like bra til runk som til sex :).

I og med at Pjur Med ikke inneholder farge og smak, vil det ikke etterlate seg unødvendige stoffer på huden. Huden vil da oppleves om myk og glatt etterpå.

Ulike nettbutikker – ulik størrelse

Det kan være at du klikker deg inn hos Sinful og tenker:

«WOW! Under halv pris!”

Men neida.

Flasken hos Sinful inneholder samme type vannbasert glidemiddel. Dog er det en flaske som inneholder 100 ml. Om du er av typen som liker å kjøpe inn stort, så skal du gå for varianten fra Nytelse. Den inneholder nemlig mer enn dobbelt så mye – hele 250 ml!

Produktspesifikasjoner

ProdusentPjur
Størrelse100 ml & 250 ml (to størrelser)

2. Sinful Aqua – Sinfuls egen merkevare

En av våre favoritt-nettbutikker innenfor erotikk er Sinful. Det er en nettbutikk som har laget en rekke egne produkter. Deres glidemiddel «Aqua» er en av de bedre på markedet.

 • Billig
 • Føles ikke klissete
 • Kan brukes med sexleketøy
 • Veldig stilig og stilren flaske

Sinful har vokst seg frem som en av de største merkevarene på det erotiske markedet i Norge. Dette har de gjort ved to forskjellige strategier. For det første har de en av de beste nettbutikkene i Norge. Men de har også klart å fremskaffe en helt egen produktserie som nordmenn ELSKER.

En av våre favoritt-produkter er dette vannbaserte glidemiddelet som kalles «Aqua». Hvorfor elsker vi det?

Rett og slett fordi det er så rent og naturlig.

Fin ingrediensliste

Du finner verken alkohol eller parfyme i Sinful Aqua. Dette er et glidemiddel som er helt perfekt for de som er allergikere.

I tillegg er det verdt å merke seg at dette er en glidekrem som kan brukes til alle leketøyene dine. Da snakker vi selvfølgelig om SEXleketøyene dine. Vanlig vaginalt samleie er selvfølgelig helt problemfritt. Og det samme gjelder onani.

Vår dom

Et fint og anonymt alternativ for deg som ønsker noe lett og billig. Vi er glad i dette glidemiddelet – men kanskje enda gladere i prisen.

Et kupp.

Produktspesifikasjoner

ProdusentSinful
Størrelse100 ml

3. Lubido Vannbasert Glidemiddel – Et par dråper er nok

Akkurat når det kommer til Lubido, så har vi i Erotikkguiden en helt klar mening. Dette er glidemiddelet for deg som ønsker mye effekt av bare et par dråper. Akkurat som med Zalo.

 • Stor flaske
 • Lav pris
 • Gode anmeldelser på nett
 • Veldig myk konsistens
 • Brukes både med ulike former for leketøy, og selvfølgelig også kondomer
 • Praktisk pumpe-flaske

Lubido har egentlig alt du ser etter i et «kjedelig glidemiddel». Ikke noe lukt. Ikke noe smak. Ikke noe spesielt utseende på flasken.

Kraftig

Dog er det et både kraftig og virkningsfullt middel som kan få fart på både onani og sex. I tillegg har Lubido en ufattelig lav pris. I skrivende stund koster flasken 99 kroner, noe som nærmest er kriminelt billig.

Det er veldig sjelden du får glidemiddel av høy kvalitet i 250 ml-flasker til under hundrelappen. Uhyre sjelden, faktisk.

Varer lenge

Et par dråper er nok til å ha sex i mange, mange minutter. Vi i Erotikkguiden ble spesielt imponert over hvor godt og vått det føltes etter at vi hadde pumpet ut noen få dråper fra flasken.

Tommel opp!

Produktspesifikasjoner

ProdusentLubido
Størrelse250 ml

4. Durex Play Strawberry – Deilig variant med smak av søt jordbær

Et litt annerledes glidemiddel. Du kjenner garantert til produsenten: Durex.

 • Produsert av verdenskjente Durex
 • Lite volum (50 ml)
 • Selges over hele verden
 • God smak & god effekt

Durex Play er en del av en serie av glidemidler som virkelig selges over hele verden. Produsenten Durex er noe «alle» kjenner til – til og med før de kommer i puberteten!

Søtlig jordbærsmak

Vår favoritt i «Play»-serien er denne jordbærsmaks-tilsatte lille rakkeren på knapt 50 ml. Joda – pakken er ganske liten. Og prisen er forholdsvis høy. Men i mange tilfeller mener vi at den er verdt det.

Spesielt hvis du tenker å ha oralsex med litt ekstra god smak.

Kan brukes til sexleketøy

…og da snakker vi alle typer sexleketøy! Både vibratorer, dildoer og penisringer. Ingenting vil bli ødelagt hvis det kommer i kontakt med Sweet Strawberry.

Om du ønsker en litt frisk duft av jordbær når du onanerer, så kan dette vannbaserte glidemiddelet fra Durex være midt i blinken. Vi elsker det. Og derfor får det en fortjent fjerdeplass.

Produktspesifikasjoner

ProdusentDurex
Størrelse50 ml

Fordeler og ulemper med vannbasert glidemiddel

Mange lurer på forskjellene mellom de ulike glidemiddel-typene. Naturlig nok. Det er veldig få som har inngående kunnskap om sexhjelpemidler på denne måten.

Heldigvis har du oss i Erotikkguiden.

Fordeler

 • Billig sammenlignet med andre typer glidemiddel.

 • Lav sannsynlighet for allergiske reaksjoner.

 • Kan brukes sammen med sexleketøy.

 • Kan brukes sammen med kondomer laget av lateks.

 • Ikke like «oljete» som silikonbaserte- eller olje-glidemidler.

 • Veldig ofte fri for parabener og andre kjemikalier.

Fordeler

 • Varer ikke like lenge som silikonbaserte modeller. Det vil si: du er nødt til å «fylle på» ofte under akten hvis dere har sex over lengre tid.

 • Hvis damen bruker vannbasert glidemiddel ofte, så kan skjeden tørke ut. Dette er noe du absolutt ikke ønsker skal skje.

Relevante artikler om andre glidemiddel-typer

Siste ord

Om man skal ha sex i basseng, badekar eller dusj er det ikke å anbefale vannbaserte glidemidler, da vannet vil løse opp glidemiddelet og funksjonen om gli, er da borte.

Vannbasert glidemiddel kan trekke inn i huden og fordampe. Dette gjør at glidemiddelet kan tørke ut ved bruk. Dette kan da etterlate seg rester og belegg av ingredienser fra glidemiddel. Dette kan oppleves som ubehagelig og jeg anbefaler at du vasker det vekk, gjerne med vann. Dette gjelder spesielt glidemiddel som inneholder smak, farge og parfyme.

Om du kjøper vannbasert glidemiddel, så slipper du hele denne «smak»- og «farge»-problematikken.

Det vil si: det er mye renere og naturlig å kjøpe et glidemiddel som baserer seg på ren H20.

Legg igjen en kommentar