Tre ting å huske på om glidemiddel

Tre ting du skal huske på angående glidemiddel

Med utviklingen av personlige glidemidler er det lett å skaffe seg noe som krydrer sexlivet på en helt utrolig måte. Veldig mange bruker glidemiddel for å utforske nye varianter av sexlivet, noe som ikke er veldig uvanlig. På grunn av dette er glidemiddel nå et av de mest solgte seksuelle produkter i Norge.

Men også enkle ting kan bli kompliserte.

Det er imidlertid flere punkter å huske på når det kommer til glidemiddel.

1. Flere typer glidemiddel kan være egnet bare for spesielle anledninger.

For eksempel, mens vannbaserte glidemidler er perfekt for personer med følsomhet, men dette glidemiddelet vil lett oppløses i vann. Dermed er det ikke kompatibelt for kos i badekar eller svømmebassengene. På den annen side vil silikon holde seg under vann, men kan oppløse overflate av silikonbaserte leketøy og kondomer som smøres med silikon.

2. Noen glidemidler kan inneholde stoffer som parabener og propylenglykol som har blitt merket som skadelig av US Food og Drug Authority. Paraben, også kalt hydroxybenzoate, blir vanligvis brukt som konserveringsmiddel av formler, mens propylen er verdsatt for sin anti-fryse og kjølende egenskaper. Disse stoffene kan forårsake irritasjon i øyne, hud og øvre luftveier. I tillegg kan dufter og fargestoffer utløse allergiske reaksjoner.

Pass på at du ikke er allergisk mot glidemiddelet før du tar det i bruk.

3. Et glidemiddel er ikke et prevensjonsprodukt. Selv om enkelte merker er observert å ha sæddrepende effekt, bør glidemidler ikke brukes som et alternativ til prevensjon. For å forebygge uønskede svangerskap og seksuelt overførbare sykdommer, må kondomer benyttes sammen med glidemiddel.

Liste over anbefalt glidemiddel

Legg igjen en kommentar